Vanliga spel

Det är numera rätt många olika spel man kan spela på krogar och restauranger som ändå inte är ett casino i dess regelrätta bemärkelse. På flera restauranger och nattklubbar kan du tillexempel spela Black Jack och på en del ställen till och med roulette. Black Jack är som du kanske vet vanligast förekommande och mycket populärt bland gästerna. Du har säkert stött på det när du varit ute någon gång.

Jack Vegas

Något du kan se nästan överallt är de spelmaskiner som ägs av Svenska spel – Jack Vegas. Det är spelmaskiner där man främst spelar olika typer av pokerspel, de innehåller även olika sportspel och spel som är typiska slotsspel. Alltså spel som du annars hittar på enarmade banditer. Det finns cirka 13 spel i en Jack Vegasmaskin och det finns tre olika typer av Jack Vegasmaskiner på marknaden idag. För att få ha en Jack Vegasmaskin på sitt ställe så måste det finnas en 18-årsgräns, alltså att de har utskänkningstillstånd. Det var 1996 som Svenska spel började distribuera maskinerna och de ökar hela tiden i popularitet.

 

Går du och spelar på en bingohall i Sverige så kommer du nästan garanterat att stöta på en Miss Vegasmaskin. Den kommer också från Svenska spel men finns alltså uteslutande på bingohallar. Så hur mycket kan man vinna på Jack Vegas? Jo maxvinsten ligger på 500 kronor och lägsta insatsen på alla maskiner är en krona, högsta insatsen 5 kronor. På det sättet försöker Svenska spel att inte medverka till spelberoende och missbruk.

Black Jack

Detta är ett spel som man har på väldigt många restauranger och nattklubbar runt om i landet. Det här är spelet där det gäller att komma så nära 21 i poängantal som möjligt utan att gå över. Man spelar heller inte mot de andra runt bordet utan mot dealern, så om dealern vinner med sina kort så förlorar du. Det gäller att hålla huvudet kallt och bara ta emot nya kort om man är säker på att man inte kommer att ”bli tjock”. Ofta är det väldigt spännande och ett populärt tillhåll för dem som inte vill dansa eller bara lockas av spelet när dem är ute.